Få en god nats søvn

Hvis du vil have en produktiv dag, skal du starte den med en god nats søvn. Kronisk mangel på søvn fører til langsigtede søvnforstyrrelser og mangel samt sundhedsmæssige problemer. Ifølge National Sleep Foundation viser undersøgelser, at længere perioder med dårlig søvn bidrager til højere blodtryk, hjertesygdomme og slagtilfælde. Kronisk dårlig søvn øger også risikoen for depression, og op til 50 procent af amerikanerne oplever en eller anden form for kronisk søvnforstyrrelse.

For millioner af amerikanere er søvn et mareridt. Fra problemer med at komme i seng til intermitterende anfald hele natten forstyrrer smerter ofte søvnkvaliteten – tjek siden her sleep zone. Der er flere årsager til søvnløshed, herunder respiratoriske og fysiske problemer. Her er nogle almindelige syndere, og hvordan man behandler dem. Hvis du har problemer med at sove, skal du kontakte din læge. Din læge kan hjælpe dig med at sove bedre og forbedre din livskvalitet. Du vil blive overrasket over, hvad du opdager. Så hvilke fødevarer får dig til at falde i søvn hurtigere og føle dig mere forfrisket?

At sove med en normal hastighed er afgørende for dit helbred. Mange faktorer kan forstyrre en god nats søvn, herunder arbejdsstress, familieansvar og sygdomme. Men hvis du gerne vil sove bedre, skal du vedtage et par vaner, der hjælper dig med at få en god nats søvn. For det første bør du aldrig forsøge at sove længere end syv timer ad gangen. Selvom de fleste mennesker ikke har brug for så mange timers søvn, kan sove otte timer forbedre dit helbred.

Mangel på søvn har flere negative virkninger på dit helbred. Det fratager din krop tid til muskelreparation, og det saps også din motivation. Det gør det svært at følge med i de daglige opgaver og opretholde en sund kost. For det andet forstyrrer mangel på søvn din hjernes funktion, så du vil være mindre produktiv og fokuseret, end du ellers ville være. Endelig får ikke nok søvn din krop til at føle sig groggy og mindre opmærksom den næste dag.

Søvn er afgørende for et godt helbred og generelt velvære. Men mange af os ofrer vores søvn af andre grunde. Søvn har mange fordele, fra at forbedre din hjernes funktion og øge dit humør til at opretholde hjertesundheden. Fordelene ved at få nok søvn er veldokumenterede. Så kom ikke med nogen undskyldninger for ikke at få en god nats søvn. Gå ikke glip af fordelene ved god hvile ved at foretage disse enkle ændringer i din livsstil.

Endelig øger søvnmangel risikoen for Alzheimers sygdom. Mennesker, der lider af søvnmangel, har tendens til at opleve øgede niveauer af stress og angst i løbet af dagen. Som et resultat er det afgørende at sikre, at dit sovemiljø er så afslappende som muligt. Et varmt bad, et svagt oplyst rum og blød musik er alle måder at skabe en behagelig atmosfære på. Ved at forbedre din søvn får du mere energi i løbet af dagen og nyder livet fuldt ud.

Navigation