Cosmos & psyke

Ifølge Richard Tarnas, der også skrev i The Passion of Western sind, historien er på randen af et stort skift, sammenlignes med den ene udvirket af Kopernikus og Galileo, men et tilsyneladende antiscientific: en astrologisk tur, der kun kan forstås grundig chronicling planetariske alignments som de korrelerer til fremkomsten af den moderne sind over de sidste 500 år. Forståelse planetariske alignments for Tarnas, er afgørende for verdens fremtid og kræver en reel dialog med kosmos, ved at åbne os mere fuldt ud til den anden, at gamle og oprindelige epistemologier, selv til andre former for liv, andre former for den universets self-offentliggørelse.

Bogen er fyldt med filosofiske, religiøse, litterære og videnskabelige tænkning spænder fra Luther og Kepler gennem Hemingway og endda Hitchcock og Dylan. Læser det vil kræve en stærk baggrund i historien om moderne tanke, et avanceret kendskab til astrologi, en vilje til at tilbageholde skepsis om rollen af planetariske alignments af fortiden i forståelse liv i dag og for at undgå overhængende verden katastrofe. Tarnass opfordring til at omdefinere, hvad vi anser som legitim viden vil give genlyd i nogle sektorer, men det vil være en hård sælge med de mere videnskabeligt hardheaded.

Planetary cyklusser, vores nuværende tilstand i historie er mest sammenlignelig med perioden fem hundrede år siden, æra af ekstraordinære turbulens og kreativitet, den høje renæssance. Ikke siden Kopernikus tænkt det heliocentriske teori har det menneskelige fællesskab står over for sådan en dybtgående Genjustering af den måde, vi tænker.

Måske er det tid for os at flytte tilbage til filosofien, at mennesket er en del af universet, ikke placeres her for at erobre det. Ligesom vi finde nogle ældre medicinske procedurer, såsom brugen af igler, for at have værdi skulle i dag, måske vi åbne vores sind til særskilte muligheden at astrologiske styrker kan være en stærk indflydelse på vores liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation